СТРАНАТА МЕЧТАНИЯ

            Весел празник, изграден на принципа „Бързи, Смели, Сръчни”. Трима приказни герои, от три приказни страни, са изпратени да търсят вълшебната страна Мечтания, където всички деца са весели, смели, съобразителни, сръчни и много щастливи. Дали тази страна е тук? Това трябва да докажат децата, чрез своето участие в забавните игри. Игрите  включени в състезанието имат по-скоро шеговит, а не спортен характер. Съобразени са с възрастта на участниците и тяхната възможност да се справят с поставените задачи. Между игрите свободно могат да се вплитат изпълнения на децата, специални ритуали, приветствия и т.н. Бихме могли да реализираме игри и с правила, зададени от вас.

 

„МАРМАЛАДЕНАТА БОЖЕНКА”

            Какво се случва, когато Боженка опитва от мармалада на баба  си? Това се превръща в проблем за цялото село. Приказните герои търсят изход от тази „страшна”, смешна катастрофа.

Един спектакъл с много смях, веселие и изненади!

 

ГОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ” -  по Криста Бендова

            Образователен спектакъл за околната среда – растения, животни, годишни сезони и екология. Той третира проблема за отношението на човека към околната среда – колко странни и комични, но същевременно и опасни, ситуации могат да възникнат, ако се отнасяме небрежно с природата. Децата отиват на излет и едно от тях забравя дъвката си в гората. Това се превръща в проблем за всички животни, които залепват за нея. Кой ще ги избави? Изхода от тази смешна, „страшна” катастрофа малките зрители ще намерят, чрез своите познания за природата. Екологичният подтекст на тази история е ясно четивен и достъпен за тях.

 

ТЪНКИЯТ КРАЛ И ДЕБЕЛИЯТ ГОТВАЧ” -   по Доналд Бисет

Спектакъл, посветен на здравето. В едно кралство всички често боледуват. Новият готвач приучава кралския двор на здравословни навици. Микробите са унищожени за винаги и всички са щастливи с вкусните гозби на новия готвач. В спектакъла са застъпени много въпроси, свързани със здравето- хигиена, здравословно хранене, защита от заболявания, спорт за здраве и т.н. Той трябва да научи малките зрители да се грижат за здравето си сами, за да са винаги весели и щастливи.

 

СИНИЯТ СВЕТОФАР” -  по Джани Родари

            Главният светофар в един голям град, изведнъж светва в синьо, за да даде път на хората към небето. Какво се случва след това? Разбира се – задръствания, обърквания, катастрофи, весели ситуации и много смях. Сред тях децата научават много неща за правилата на движението, пътните знаци, светофари и маркировки, за да могат сами да се пазят на пътя. След приказката децата участват във весели състезания по Безопасност на движението и отговарят на въпроси от викторина, съобразена с възрастта на зрителите.

 

ХИТРИНИТЕ НА ДЖУДЖЕТАТА”

      Коледни игри

            Снежанка е в „паника”, Джуджетата и Дядо Коледа ги няма! Какво се е случило? Ако тук са добрите деца, които очакват подаръци, защо се бавят?  Тогава, ако това са послушните и добри деца, Снежанка трябва да ги изпита с весели игри. И ето появяват се палавите Джуджета и веселите коледни игри започват! Ако това наистина са добрите и послушни деца, Дядо Коледа ще дойде! Всяко Джудже разказва весели истории за себе си и за Лапландия, децата активно участват в действието и …накрая дългоочаквания Дядо Коледа пристига!    

 

„ СНЕЖАНКА”- по Братя Грим

            Спектакълът е създаден изцяло по класическата приказка на Братя Грим. Обогатен е с красив декор, автентични костюми и  вълшебна музика. В спектакъла участват и седемте джуджета – избрани деца от публиката. Красотата, приятелството и добротата винаги побеждават. Красивата Снежанка намира своя принц. Злото е осмяно в отчаяните си опити за надмощие. Чувството за хумор, с което е направен спектакъла гарантира много веселие и приключения за децата.